top of page

Unalome


De 'Unalome' is een boeddhistisch symbool dat als betekenis ‘het pad van verlichting’ heeft.

De mooie 'curly' verticale vorm ontgaat vrijwel niemand tegenwoordig.

Hoewel dit design meestal door het vrouwelijk publiek wordt gedragen, is het bedoeld voor alle genders. Maar vanwaar komt deze trend en waar staat het precies voor?
Waar komt het vandaan


Unalome-tatoeages zijn vermoedelijk afkomstig van Sak Yant, een vorm van heilige lichaamskunst die in Thailand wordt uitgevoerd. Unalomes worden al duizenden jaren afgebeeld in boeddhistische kunst. De stenen exemplaren kom je tegen langs de boeddhistische paden richting de tempel van 'What Bang Pra' - ook een tempel waar de kunst uitgevoerd wordt op de huid.

De Sank Yant techniek zal je mogelijks niet kennen bij zijn naam, maar wel als ik je zeg dat deze kunst gedragen wordt door de rug van Angelina Jolie.


Waar staat het precies voor?

We beginnen bij het begin: de geboorte ofwel de chaos - dat is de centrale cirkel in het midden die zijn weg baant naar een lus onderaan.

Van daaruit vertrekt onze groei met onze fouten, de moeilijkheden, de 'struggles', en worden gelijk de levenslessen geleerd. Wanneer de spirituele groei plaatsvindt, worden de lussen van de levenslessen kleiner, en wordt de transitie naar hamonie bereikt, de rechte lijn, de rust waarna de verlichting wordt weergegeven door 3 puntjes op het einde.

Concreet: geboorte - chaos - turbulentie - levenslessen - groei - spirituele maturiteit - Nirvana - verlichting!

Ohmmmm!


Unalome tattoo’s zijn dus zeer krachtige spirituele symbolen en mogen niet zomaar eender waar geplaatst worden op het lichaam.

Foute geplaatste Unalomes kunnen zelfs in bepaalde landen als schofferend of zelfs onrespectvol overkomen ten aanzien van het symbool.

Voor wie zijn deze tatoeages bedoeld?


Meestal worden deze geplaatst door mensen die bezig zijn met een spirituele groei, of die een bijzonder moeilijke periode achter de rug hebben.

Deze mensen herkennen de chaos, en zien dat ‘het ergste achter de rug is’.

Hoewel de betekenis net iets dieper gaat maakt het op zich niet uit wie het plaatst: het moet vooral door de juiste mensen geplaatst worden en vooral op een juiste plaats. Zo heb je een unalome die de vrouwelijke energie uitstraalt, (spiraal links) en die dat voor de mannelijke energie staat (spiraal rechts)


Het is zelfs zo dat de Unalome boven de gordel gedragen moet worden, zeker niet op voeten geplaatst mag worden en ook best niet op het hart door de energetische werking van het symbool.

Let ook op de spiraal indien je een vrouwelijke of een mannelijk symbool wenst.Wat zijn de combinaties?


Je hebt de Unalomes ongetwijfeld al gezien met het Ohm teken.

Ook kleurcombinaties en tattoo technieken zijn zo divers dat je zelden dezelfde unalome ziet.

Je doet er dus niets verkeerd aan om jouw eigen toets aan een unalome design toe te voegen.

Al is het wel belangrijk om dat te doen met respect voor het symbool.Ben je wel klaar voor een spirituele tattoo ?

Ben je klaar voor het pad naar verlichting maar weet je niet goed welke spirituele tattoo bij jou past? Kijk dan ook gerust even naar Mantra's, Lotus bloemen, Ohm symbool, Chakra symbolen of als je klaar bent voor de grotere spirituele reis: Sankt Yant Tattoo's of beter bekend als de 'Angelina Jolie tattoos.

Mocht je het nog niet weten, dan help ik je wel naar het Nirvana der spirituele tattoos!


Namasté,

Sylvia.Afbeeldingen: Credits to the owners - Pinterest - Tattoodo - INK Story TattooShop


Comments


bottom of page