top of page

NEW: INK (hi)story Laser Shop

Over oude tattoo’s en blauwe dolfijnen


Ergens in een ver verleden tussen de 90’s & 00”s zag je wel vaker een blauwe dolfijn als tattoo op een lichaamsdeel opduiken. Dat of een Tribal, of een Looney Tunes figuurtje.


Ik kan ervan meespreken want mijn eerste tattoo dateert van toen ergens, dat ik op 5 minuten heb kunnen kiezen uit een ringmap met allerlei printjes.

Niet echt heel ongewoon voor deze glorietijden van de tribals want toen bestond het internet nog maar enkel via een telefoon inbel-modelen bestond de GSM nog net niet.

Ook niet de eerste versie van de coca-cola GSM waar je de lipjes van de flesjes voor opzij hield.

Concreet: de keuzemogelijkheden voor tattoo’s waren eerder beperkt.Ook de techniek waarmee er destijds getatoeëerd werd, alsook het materiaal en de inkten zorgde ervoor dat deze tattoo’s vandaag de dag liever uit beeld blijven.


Ik krijg wel vaker de vraag of ik iets kan doen om oude tattoo’s te coveren.

Een cover-up noemen ze dat.

Dat is een erg creatief proces om van een "bold' tattoo, een verfijnd kunstwerk te maken.

Dat kan, maar hiervoor raad ik steeds aan om met een aantal sessies de tattoo gedeeltelijk weg te laseren zodat de mogelijkheden wat ruimer worden en de nieuwe tattoo niet zo donker dient te worden.


Het verwijderen van een tattoo is een traject dat je volgt waarbij lichtimpulsen de tattoo inkt als het ware vernietigt onder de huid. Dat is erg voelbaar maar gelukkig gaat zo'n lasersessie nogal snel vooruit.


In de weken die erop volgen, gaat de inkt geleidelijk uit jouw lichaam via het lymfensysteem, en zie je deze verlichten in kleur, dus veel water drinken is de boodschap om het proces zeker te stimuleren.

Er vindt dan een rustmoment tussen de sessies door van ongeveer 6 weken om de inkt uit jouw systeem te krijgen en jouw huid de nodige rust te geven.

Nadien kan pas de volgende sessie plaatsvinden. .

Door de stijgende vraag om de blauwe dolfijnen terug eerder in de zee te zien dan op het lichaam, koos ik voor een volwaardige opleiding via een gespecialiseerd Centrum ‘Bio Medical Nederland’ om deze diensten ook aan te bieden in de shop.


Goed nieuws dus voor de oudere tattoo’s.

Hierdoor kan je bij INK Story Tattoo & Laser Shop terecht voor een ‘one stop shop’ namelijk: het verwijderen van jouw bestaande tattoo om er nadien iets nieuws van te maken.


Heb je vragen of ben je zelf aan het twijfelen of deze tattoo nog wel past binnen jouw nieuwe levensstijl of lijkt jouw tattoo op de onderstaande foto? Bel me dan gerust voor een intake gesprek en ik hoop je te kunnen helpen om er iets compleet nieuws van te maken.


En wat mijn eigen blauwe dolfijn betreft: Deze werd al enige tijd terug omgetoverd tot een mooie omgekeerde ‘black rose’ op mijn rug. :)


veel liefs!

Syl
Comentarios


bottom of page